زخم‌های ‌عروقی چه نوع زخمهایی هستند؟ + {شناسایی و راه درمان}

زخم‌های ‌عروقی چه نوع زخمهایی هستند

زخم های عروقی یکی از مشکلات شایع هستند که توسط عروق تحتانی ایجاد می شوند. این زخم ها معمولاً در پاها و آرنج ها به وجود می آیند و ممکن است به دلیل علل مختلفی ایجاد شوند. این مقاله به بررسی علت ایجاد زخم های عروقی، علائم آن، درمان و پیشگیری از آن می پردازد. پس با ما همراه باشید:

 علل ایجاد زخم های عروقی

زخم های عروقی ممکن است به دلیل عوامل مختلفی ایجاد شوند. یکی از عوامل ایجاد زخم های عروقی، قرار گرفتن فشار زیاد بر روی پوست است. این فشار معمولاً به دلیل فشار خون بالا یا بیماری هایی مانند دیابت، پوکی استخوان و یا بیماری های قلبی ایجاد می شود. علت دیگری که می تواند زخم‌های عروقی را ایجاد کند، اختلال در رگ‌ها است. این اختلال ممکن است به دلیل اسنداد در رگ‌ها، نارسایی سیستم عروقی و یا بیماری های دیگر ایجاد شود.
عوامل دیگری نیز ممکن است باعث ایجاد زخم های عروقی شوند، از جمله:

  1. عفونت ها
  2. عوامل زیستی مثل برخی از مواد شیمیایی
  3. بیماری هایی مانند سیروز کبدی
  4. سن بالا

علائم زخم‌های عروقی ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  1. قرمزی و تورم در اطراف زخم
  2. درد و حساسیت در اطراف زخم
  3. خارش در اطراف زخم
  4. خروج مایعات از زخم
  5. تغییر رنگ پوست در نواحی زخم
  6. کاهش حس در نواحی اطراف زخم

راه‌های درمان زخم‌های عروقی

  1. فشار دهی: فشار دهی بر روی زخم با استفاده از بانداژهای مناسب برای جلوگیری از تحریک زخم و کمک به بهبودی آن.
  2. تمیز کردن زخم: پاک کردن زخم با استفاده از مواد ضدعفونی کننده و تعویض باندیج ها به صورت منظم برای کاهش خطر عفونت و بهبودی زخم.
  3. درمان با دارو: مصرف داروهایی که توسط پزشک تجویز شده اند، می تواند به کنترل درد و التهاب و بهبودی زخم کمک کند.
  4. درمان با لیزر: استفاده از لیزر جهت افزایش جریان خون و بهبود پوست و بافت نرم اطراف زخم.
  5. درمان با تزریق: استفاده از تزریقات مانند تزریقات سلول های بنیادی، که به بهبودی بافت و جلوگیری از پیشرفت زخم کمک می کنند.
  6. جراحی: در صورتی که زخم عروقی شما بسیار عمیق و شدید است، ممکن است نیاز به جراحی داشته باشید.

همچنین، تغییر سبک زندگی می تواند به بهبودی زخم های عروقی کمک کند. به طور مثال، انجام تمرینات خفیف، کاهش وزن، جلوگیری از سیگار و کنترل دیابت می تواند به بهبودی زخم های عروقی کمک کند.
به طور کلی، بهتر است با پزشک خود در مورد روش های درمان مناسب برای شرایط خاص خود صحبت کنید. هر فرد و هر زخم عروقی ممکن است نیاز به روش های درمانی متفاوت داشته باشد و درمان بهتری در نتیجه داشته باشد.

انواع زخم‌های عروقی؟

زخم های عروقی به طور عمده در دو دسته اصلی زیر قرار می گیرند:

زخم های وریدی:

این نوع زخم ها به دلیل نقص یا عدم کارکرد در سیستم وریدی ایجاد می شوند. این شامل:

زخم های وریدی پشت زانو: این نوع زخم ها بر روی پشت زانوها ایجاد می شود و معمولاً به دلیل اختلال در سیستم وریدی ناشی از بیماری هایی مانند بیماری وریدهای بالایی (سافن) یا ترومبوفلبیت هستند.

زخم های وریدی پا: این نوع زخم ها بر روی پاها، به ویژه در ناحیه پایین ساق و ناحیه آنکل (قسمتی از پا که در مقابل زانوی پایین قرار دارد) ایجاد می شوند. زخم های وریدی پا معمولاً به دلیل اختلال در سیستم وریدی ناشی از بیماری هایی مانند بیماری عروق پیچیده یا وریدهای عمیق هستند.

زخم‌های عروقی آرتریال:

این نوع زخم ها به دلیل نقص در سیستم عروقی ایجاد می شوند. این شامل:

زخم های عروقی آرتریال بافتی: این نوع زخم ها بیشتر در ناحیه پاها و دستها رخ می دهند و به دلیل کاهش جریان خون به سمت بافتهای آن ناحیه ایجاد می شوند. این مسئله ممکن است به دلیل بیماری هایی مانند بیماری عروق جانبی باشد.

زخم های عروقی آرتریال ترومبوتیک: این نوع زخم ها به دلیل تشکیل لخت خون در عروق ایجاد می شوند که باعث اختلال در جریان خون شده و به طور ناشایست بافت را تغذیه می کن

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس سریع